Tips voor het overstappen van telefoonprovider

overstappenVeel mensen blijven vasthouden aan de telefoonprovider waar ze al een contract mee hebben. Toch is overstappen van telefoonprovider erg makkelijk en in sommige gevallen ook voordelig. Is jouw abonnement bij je huidige telefoonprovider bijna verlopen? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken hoeveel geld je bij een andere telefoonprovider kwijt zou zijn. Wellicht is overstappen van telefoonprovider voor jou ook de beste keuze.

Voordelen van overstappen

Iedere provider heeft andere abonnementen en eigenschappen. Sommige providers richten zich voornamelijk op goedkope tarieven, terwijl andere providers met name aandacht besteden aan een betrouwbaar netwerk of een goede klantenservice. Het kan zijn dat jouw voorkeuren na je contractperiode veranderd zijn. Voor sommigen lijkt het misschien een gedoe om over te stappen, dit valt echter mee. Tegenwoordig kun je bij elke telefoonprovider kiezen voor gratis nummerbehoud als je overstapt. Dit betekent dat je oude vertrouwde telefoonnummer van jou blijft. Doordat elke provider andere abonnementen samenstelt, is het altijd verstandig om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Het kan zomaar zijn dat je met dezelfde telefoon bij een andere provider een stuk voordeliger uit bent.

Wanneer kan je overstappen?

Aan het einde van je contractperiode is je abonnement bij je huidige telefoonprovider maandelijks opzegbaar. In dit geval kun je gemakkelijk overstappen naar een andere telefoonprovider. Bij de meeste providers kun je echter ook al eerder overstappen. Dit kan meestal 1 of 2 maanden voordat je contract afloopt. In dit geval verandert de einddatum van je contract niet, maar je kan al wel vast een nieuwe telefoon ontvangen van je nieuwe abonnement. Het verschilt per telefoonprovider wanneer je kunt overstappen naar een andere provider. Bekijk dus goed de voorwaarden van je huidige contract.