LG G3

lg g3LG G3 moet het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf gaan worden. He toestel werd als laatste aangekondigd in de hoop zich te gaan onderscheiden met andere toestellen. Vorig jaar wist LG zichzelf absoluut te onderscheiden van de concurrent en dit jaar lukt het de Zuid-Koreanen opnieuw om anders te zijn. Het toestel moet het wel gaan opnemen tegen andere paradepaardjes van bijvoorbeeld Samsung, HTC en Sony. De prijs van het nieuwe paradepaardje van LG ligt rond de € 549 dit is wel een stuk lager vergeleken met de concurrent.

Formaat en behuizing

De LG G3 laat de vlaggenschippen van de concurrenten achter zich als het aankomt op het formaat. Het toestel is 5,5 inch en is hierdoor een stuk groter dan de rest. Het scherm is groot en dankzij de dunne randen is alles mooi afgewerkt. In tegenstelling tot de rest heeft LG niet gekozen voor aluminium, maar een kunststof achterkantje. Dit klinkt goedkoop, maar de achterkant is afgewerkt met een speciale coating. Dit geeft de behuizing toch weer een iets luxere uitstraling. Er is overigens gekozen voor deze achterzijde doordat de LG G3 draadloos kan worden opgeladen. Dit kan volgens de makers niet met een andere behuizing. Het voordeel is tevens dat er geen vingerafdrukken op de achterzijde blijven staan.

Beeldscherm en prestaties

Het beeldscherm van de LG G3 is heel erg bijzonder het is namelijk een qhd-resolutie beeldscherm. Het beeldscherm heeft hierdoor een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dit is twee keer zoveel als een gemiddeld HD scherm van de concurrentie. Het is alleen de vraag of je dit verschil echt gaat zien. Het zal je opvallen dat de teksten wat scherper zijn om te lezen, maar bij dagelijks gebruik kan je het verschil niet goed zien. Het is dus vooral een verkooptruc om andere te overtuigen van de nieuwe LG. Maar de helderheid is wel de moeite waard en beelden worden precies weergeven zoals ze horen te zijn. De hoge resolutie heeft wel een nadeel qua prestaties. Zo is het toestel minder snel dan de concurrentie ondanks de Snapdragon 801-processor. Doordat de pixels hiermee aangestuurd moeten worden merk je dit in verlies aan kracht. Toch kan je het toestel absoluut niet langzaam noemen want dankzij optimalisaties van LG merk je bijna niets van deze vertragingen. Maar als je het toestel naast de snelle HTC One M8 houdt dan kan je zien dat het verschil merkbaar is bij grafisch zwaardere taken.

Accu

De accu heeft uiteraard net als de prestaties wat moeite met de hoge resolutie van het beeldscherm. Je merkt dit doordat het toestel vooral heel zuinig is in standby-stand. De grote 3000mAh accu heeft wel voldoende capaciteit om het beeldscherm te draaien, maar bij intensief gebruik loopt de accu al snel leeg. Na een werkdag is het toestel in de praktijk vaak al leeg en houden de concurrenten het wel iets langer uit.

Camera

Een absoluut hoogtepunt bij de LG G3 is de ingebouwde camera. Met 13 megapixels en een infrarood laser worden alle foto’s al snel scherp geschoten. De laser is niet met het blote oog te zien, maar gaat opzoek naar een object en stelt deze scherp op de camera. Je fotocamera kan zo sneller scherp stellen en dus zelfs mooie actie foto’s maken. Je merkt dit vooral in het donker en waar concurrenten al snel geen foto meer kunnen maken doet de LG G3 het wel. De kwaliteit van de foto’s is vergelijkbaar met de iPhone 5S die absoluut een indrukwekkende camera heeft.