Alles wat je wilt weten over Android telefoons

AndroidAndroid is een besturingssysteem dat voornamelijk bekend is van smartphones en tablets. Aan de basis van dit besturingssysteem staat Android Inc, dat in 2005 door Google overgenomen werd. Fabrikanten van smartphones die gebruik maken van het Android besturingssysteem zijn onder andere Acer, HTC, LG, Motorola, Samsung en Sony Ericsson. In mei 2013 waren er wereldwijd al meer dan 900 miljoen Android apparaten verkocht.

Verschillende versies van Android

De eerste versie van het besturingssysteem was Android 1.0. Deze versie verscheen op 23 september 2008 en kreeg de codenaam Alpha. Inmiddels zijn er al veel verschillende versies van Android verschenen. De laatste versie die tot nu toe is uitgekomen is Android 5.1 en verscheen op 9 maart 2015 met de codenaam Lollipop. Android 6.0 staat gepland voor eind 2015 met de codenaam Marshmallow. De codenamen van Android versies zijn gerangschikt op alfabet en hebben altijd de naam van zoetigheid. Achtereenvolgens heten de verschillende versie Alpha, Beta, Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop en Marshmallow.

Android smartphones voor elk budget

Er zijn veel fabrikanten van telefoons die gebruik maken van het Android besturingssysteem, met als gevolg dat er in elke prijsklasse een groot aanbod is. Voor een budget onder de 250 euro kun je bijvoorbeeld denken aan de Motorola Moto G, de Samsung Galaxy Ace 4, de LG L90 of de Huawei Ascend G6. Wil je graag het beste van het beste? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Samsung Galaxy S6, de LG G4, de HTC One M9, de Nexus 6, de Huawei P8 of de Sony Xperia Z3. Voor deze laatste categorie smartphones ben je vaak wel 400 euro of meer kwijt.